Ubikinonin hyödyt

- tuottaa energiaa

- ehkäisee vanhenemisen tuomia haittoja

- suojaa aivosoluja vapaita radikaaleja vastaan

- lievittää kolesterolilääkkeiden (statiinit) aiheuttamia haittavaikutuksia

 

Ubikinoni  (Q10, CoQ10, Koentsyymi Q10)  on monipuolinen rasvaliukoinen antioksidantti.  Se estää ja vähentää ns. vapaiden radikaalien aiheuttamia kudosvaurioita sekä estää LDL-kolesterolin hapettumista. Se ehkäisee vanhenemisen tuomia haittoja, LDL-kolesterolin hapettumista ja verenpaineen nousua sekä ihon rypistymistä. Ubikinoni tuottaa energiaa muun muassa sydän- ja aivosoluille, joita se suojaa rappeutumiselta. Tieteellinen näyttö ubikinonista on vahvaa. Tutkimusten mukaan ubikinoni tukee immuunijärjestelmää, alentaa verenpainetta, ehkäisee ientulehdusta, laskee kolesterolia, estää migreenikohtauksia, tukee sikiön kasvua raskausaikana ja vähentää sydänleikkausten jälkeisiä komplikaatioita. Ubikinoni hidastaa myös Parkinsonin taudin etenemistä.

Ubikinonilla voidaan ehkäistä sydänlääkkeiden (beetasalpaajat) ja kolesterolilääkkeiden (statiinit) aiheuttamia haittavaikutuksia. Jokaisen statiineja käyttävän ihmisen tulisi ottaa ubikinonia suojaksi lääkkeiden sivuvaikutuksia vastaan.

Ubikinoni on hyödyllinen ravintolisä kaikille, mutta ennen kaikkea pitkäaikaissairautta (diabetes, sydän- ja verisuonitauti, neuropsykiatrinen tauti) potevalle ihmiselle.

Annostelu
Aikuisille 50–600 milligrammaa päivässä (suositeltava perusannos on noin 50-200 mg päivässä ). Annoksen voi jakaa osiin päivän mittaan. Lapsille riittää puolet aikuisten annoksesta. Statiineja käyttäville diabeetikoille suositellaan 200 mg päivässä. Ubikinonin suotuisat vaikutukset alkavat vasta parin kolmen kuukauden säännöllisen käytön jälkeen.

Ubikinonia myydään esimerkiksi seuraavissa paikoissa:

Hyvinvoinnin Tavaratalo

Luontaispörssi